YUMURTALI BOSTAN PATLICAN KIZARTMASI
MALZEMELER
- 1 büyük bostan patlıcanı
- 1 adet büyük domates( orta boy 2 adet)
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yumurta
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
- Patlıcanın kabuklarını tamamen soyup parmak kalınlığında doğrayıp tuzlayınız
- Patlıcan halkaları çok büyükse 2 ye bölünüz.
- Teflon tavaya yağ koyup kızdırınız.
- Yumurtaları geniş tabakta kırıp içerisine tuz koyduktan sonra çırpınız
- Patlıcanları arkalı önlü yumurtaya buladıktan sonra kızartınız
- Kızaran patlıcanları servis tabağına alınız
- Kızartma işlemi bittikten sonra kalan yağın içerisine halka şeklinde doğranmış kırmızı biberleri kızartınız( yeşil biberde kızartabilirsiniz)
- İçerisine domatesleri küp doğrayıp biber ve sarımsaklarla 5 dakika pişiriniz
- Hazırladığınız bu sosu patlıcanların üzerine dökünüz.
- Çok pratik ve yağsız olan kızartmanızı soğukda yiyebilirsiniz.
- AFİYET OLSUN
PÜF
Kızgın yağda pişiriniz.
NOT
Bafra / SAMSUN da çok sık tüketilen bir kızartmadır.Çayın yanında günlerdede yapabilirsiniz
Şekildeki patlıcanla bir tabak dolusu kızartma çıkıyor.( kalan yumurtayı omlet yaparak değerlendirebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder