29 Haziran 2014 Pazar

10 dakikada YUMURTALI PATLICAN KIZARTMASI





                                       YUMURTALI BOSTAN PATLICAN KIZARTMASI
MALZEMELER

  • 1 büyük bostan patlıcanı
  • 1 adet büyük domates( orta boy 2 adet)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yumurta
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
  1. Patlıcanın kabuklarını tamamen soyup parmak kalınlığında doğrayıp tuzlayınız
  2. Patlıcan halkaları çok büyükse 2 ye bölünüz.
  3. Teflon tavaya yağ koyup kızdırınız.
  4. Yumurtaları geniş tabakta kırıp içerisine tuz koyduktan sonra çırpınız
  5. Patlıcanları arkalı önlü yumurtaya buladıktan sonra kızartınız
  6. Kızaran patlıcanları servis tabağına alınız
  7. Kızartma işlemi bittikten sonra kalan yağın içerisine halka şeklinde doğranmış kırmızı biberleri kızartınız( yeşil biberde kızartabilirsiniz)
  8. İçerisine domatesleri küp doğrayıp biber ve sarımsaklarla 5 dakika pişiriniz
  9. Hazırladığınız bu sosu patlıcanların üzerine dökünüz.
  10. Çok pratik ve yağsız olan kızartmanızı soğukda yiyebilirsiniz.
  11. AFİYET OLSUN   
PÜF
Kızgın yağda pişiriniz.

NOT

Bafra / SAMSUN da çok sık tüketilen bir kızartmadır.Çayın yanında günlerdede yapabilirsiniz
Şekildeki patlıcanla bir tabak dolusu kızartma çıkıyor.( kalan yumurtayı omlet yaparak değerlendirebilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder