MALZEMELER
- 5 adet orta boy patates
- 3 diş sarımsak
- 1 yk biber salçası
- 3 yk kapari turşusu ( salatalık turşusuda olur)
- 2 yk zeytinyağı
- tuz, kimyon
- 1 limon suyu
YAPILIŞI
- Patateslerin kabuklarını soyunuz.
- Kuş başı doğradıktan sonra küçük çelik tencerede 1 çay bardağı dolusu su ile 10 dakika pişiriniz.
- Sıcakken çatalla eziniz.
- İçerisine sarımsak rendesi, zeytinyağı biber salçası,limon suyu ve kimyon ile tuzu ekleyiniz.
- Karışımı birbirine yediriniz.
- 10 dakika dinlendirdikten sonra ,yumurta buyüklüğünde ki patatesleri elinizde yuvarlayınız.
- Servis tabağına alınız.
- İşaret parmağınızla ortasını açıp içerisine 5 -6 adet kaparileri yerleştiriniz.
NOT
Çok lezzetli ve görünümü güzel pratik salatanız hazır.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder