29 Haziran 2014 Pazar

KAPARİLİ PATATES

                                                           KAPARİLİ PATATES
MALZEMELER

  • 5 adet orta boy patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yk biber salçası
  • 3 yk kapari turşusu ( salatalık turşusuda olur)
  • 2 yk zeytinyağı
  • tuz, kimyon
  • 1 limon suyu
YAPILIŞI
  1. Patateslerin kabuklarını soyunuz.
  2. Kuş başı doğradıktan sonra  küçük çelik tencerede 1 çay bardağı dolusu su ile 10 dakika pişiriniz.
  3. Sıcakken çatalla eziniz.
  4. İçerisine sarımsak rendesi, zeytinyağı biber salçası,limon suyu ve kimyon ile tuzu ekleyiniz.
  5. Karışımı birbirine yediriniz.
  6. 10 dakika dinlendirdikten sonra ,yumurta buyüklüğünde ki patatesleri elinizde yuvarlayınız.
  7. Servis tabağına alınız.
  8. İşaret parmağınızla ortasını açıp içerisine 5 -6 adet kaparileri yerleştiriniz.
NOT
Çok lezzetli ve görünümü güzel pratik salatanız hazır.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder