29 Haziran 2014 Pazar

PRATİK HAVUÇ TURŞUSU



                                                     PRATİK HAVUÇ TURŞUSU
                                                  Hazırlanması ve sunumu 15 dakika
MALZEMELER

  • 500 gr havuç
  • 2 yk zeytinyağı
  • 2 yk elma sirkesi
  • 4 diş sarımsak
  • deniz tuzu
YAPILIŞI
  1. Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra tencerede yumuşayana kadar haşlayınız.( 10 dakika )
  2. Havuçlar haşlandıktan sonra daire şeklinde bıçakla doğranır
  3. Sirke,deniz tuzu,zeytinyağı ve sarımsak rendesi kasede çatalla çırpılarak sos hazırlanır
  4. Havuç dilimlerine sos eklenir
  5. Et yemeklerinin yanında servis edilir
PÜF
Karışımı havuçlar ılıkken yaparsanız , sosun lezzeti havuçların içerisine işler.
AFİYET OLSUN

NOT
Havuç mide dostudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder