MALZEMELER
- 1 kg taze barbunya
- 1 baş kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı
- 2 adet bebek havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet domates rendesi
- 1 yk domates salçası
- tuz ,1 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı kimyon
- üzerine maydanoz yaprakları
YAPILIŞI
- İçleri ayıklanan barbunyaları düdüklü tencereye alınız
- Soğanları yemeklik doğrayınız.
- Sarımsakları ince doğrayınız
- Patateslerin kabuklarını soyup iri kuş başı doğrayınız.
- Havuçları kazıyıp yuvarlak doğrayınız
- Doğradığınız malzemeleri barbunyaya ekleyiniz.
- Üzerine ,zeytinyağı ,salça ve şekeri ekleyip karıştırınız
- 3 su bardağı su ve baharatları ekleyip karıştırınız.
- Buhar çıkışından sonra kısık ateşde 20 dakika pişiriniz
- Ilındıktan sonra servis tabağına alıp üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyiniz.
- Soğuk servis yapınız.
- AFİYET OLSUN
NOT
Baklagiller pişerken içerisine kimyon eklerseniz , gaz yapmasını engellersiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder