25 Haziran 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

                                                        ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
MALZEMELER

  • 1 kg taze barbunya
  • 1 baş kuru soğan 
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı
  • 2 adet bebek havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 yk domates salçası
  • tuz ,1 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • üzerine maydanoz yaprakları
YAPILIŞI
  1. İçleri ayıklanan barbunyaları düdüklü tencereye alınız
  2. Soğanları yemeklik doğrayınız.
  3. Sarımsakları ince doğrayınız
  4. Patateslerin kabuklarını soyup iri kuş başı doğrayınız.
  5. Havuçları kazıyıp yuvarlak doğrayınız
  6. Doğradığınız malzemeleri barbunyaya ekleyiniz.
  7. Üzerine ,zeytinyağı ,salça ve şekeri ekleyip karıştırınız
  8. 3 su bardağı su ve baharatları ekleyip karıştırınız.
  9. Buhar çıkışından sonra kısık ateşde 20 dakika pişiriniz
  10. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyiniz.
  11. Soğuk servis yapınız.
  12. AFİYET OLSUN
NOT
Baklagiller pişerken içerisine kimyon eklerseniz , gaz yapmasını engellersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder