13 Temmuz 2014 Pazar

BADEMLİ PİLAV

                                                            BADEMLİ PİLAV
MALZEMELER

  • 2 su bardağı pilavlık Bafra pirinci
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 avuç kabuğu çıkarılmış badem
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Pirinci ılık su da yarım saat bekletiniz.( içerisine 1 yemek kaşığı tuz ekleyiniz )
  2. Tereyağını ve zeytinyağını pilav tenceresinde ısttınız
  3. İçerisine bademleri atıp 5 dakika kavurunuz
  4. Süzülmüş pirinçle beraber 2 dakika kavurduktan sonra içerisine tuzunu ekleyiniz
  5. Sıcak ,3 su bardağı dolusu suyu ekleyiniz
  6. Kısık ateşde 20 dakika pişiriniz
  7. Suyunu çektikten sonra altını kapatınız
  8. Kapak la tencere arasına havlu kağıt yerleştiriniz
  9. En az 20 dakika dinlendikten sonra servis yapınız
PÜF
Pirinci ölçtüğünüz, bardakla su ölçüsü alınız.Pilavı dinlendiriniz
Bademleri sıcak suda bekletirseniz kahverengi kabuklarını çabuk soyarsınız.

NOT
Rahmetli babam sahurda taze pişmiş pilavla komposta  yerdi.
Pilavın üzerindeki çiçek reyhan çiçeğidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder