18 Temmuz 2014 Cuma

KIYMALI MAKARNA

MALZEMELER

  • Bir paket fiyonk makarna
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet domates rendesi
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber , tuz
YAPILIŞI
  1. Tencerede1 L su kaynatınız
  2. İçerisine makarnayı ve bir yemek kaşığı tuzu bırakınız
  3.  7 dakika harlı ateşde ağzı açık kaynatınız
  4. İçerisine soğuk su koyup altını kapatınız
  5. Soğanları küp şeklinde doğrayınız
  6. Tavada tereyağıyla beraber soğanları pembeleşene kadar kavurunuz
  7. İçerisine kıymayı koyduktan sonra kavurmaya devam ediniz
  8. Domatesleri ve salçayıda ilave edip pişiriniz
  9. Karabiber ve tuzla tadlandırınız
  10. Makarnaları süzünüz.
  11. Üzerine kıymalı sosu dökünüz
  12. AFİYET OLSUN
PÜF
Makarnanızın içerisine soğuk su koyduktan sonra en fazla 5 dakika sonra makarnanızı süzünüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder