- Bir paket fiyonk makarna
- 300 gr kıyma
- 2 adet domates rendesi
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber , tuz
YAPILIŞI
- Tencerede1 L su kaynatınız
- İçerisine makarnayı ve bir yemek kaşığı tuzu bırakınız
- 7 dakika harlı ateşde ağzı açık kaynatınız
- İçerisine soğuk su koyup altını kapatınız
- Soğanları küp şeklinde doğrayınız
- Tavada tereyağıyla beraber soğanları pembeleşene kadar kavurunuz
- İçerisine kıymayı koyduktan sonra kavurmaya devam ediniz
- Domatesleri ve salçayıda ilave edip pişiriniz
- Karabiber ve tuzla tadlandırınız
- Makarnaları süzünüz.
- Üzerine kıymalı sosu dökünüz
- AFİYET OLSUN
PÜF
Makarnanızın içerisine soğuk su koyduktan sonra en fazla 5 dakika sonra makarnanızı süzünüz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder