FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRAKİ GÖRÜNÜMÜ
OĞLAK ETİNİN MÜHÜRLENMESİ ( harlı ateşde arkalı önlü kızartılması )MALZEMELER
- 1 kg tandırlık oğlak eti
- 3 orta boy patates
- 5 adet köy biberi
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
ETİ MARİNE İÇİN SOS MALZEMELERİ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- karabiber , kekik ,pul biber ( Çay kaşığı ucuyla )
- Buzdolabı poşet torbası
YAPILIŞI
- Oğlak etini buzdolabı poşetinin içerisine alalım
- İçerisine marine malzemelerini ekleyelim
- Ağzını bağlayıp karıştıralım
- Buzdolabında bir gün bekletelim
- Ertesi gün fırın tepsisine fırın kağıdı serelim
- Oğlak etini tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber 5 er dakika mühürleyelim
- Mühürlenmiş eti tepsiye alalım
- İçerisine yağlanıp ,tuzlanmış patates , biber ve domatesleri sıralayalım
- Önceden 220 derece ısıtılan fırında 20- 25 dakika pişirelim.
PÜF
Patates ve biberlerin üzerine fırına vermeden, biraz sıvı yağ dökerseniz kızartma görünümünde olurlar
Etin marine edilmesi yumuşaklık ve lezzet verecektir
NOT
Etiniz pişmediyse yanındaki garnitürleri alıp etinizi pişirmeye devam edebilirsiniz
Oğlak etini büyük marketlerin kasap reyonundan bulabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder