16 Temmuz 2014 Çarşamba

PATATES,SOSİS VE FESLEĞENLİ OMLET



                                            PATATES , SOSİS VE FESLEĞENLİ OMLET
MALZEMELER

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet sosis
  • 4 dal fesleğen
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber , tuz
YAPILIŞI
  1. Patatesleri soyduktan sonra küp şeklinde doğrayınız
  2. Sosisleri ince daire şeklinde doğrayınız
  3. Yapışmaz tavada patatesleri yağla beraber kavurunuz.
  4. Üzerine kapak kapatıp kızartmaya devam ediniz ( patateslerin pişmesi için )
  5. İçerisine sosisleri ekleyip kızartmaya devam ediniz
  6. Yumurtaları kasede tuz ve karabiberle çırpınız
  7. Kızaran patateslerin üzerine gezdirerek dökünüz
  8. Ağzına kapak kapatıp 5 dakika sonra tersini çeviriniz
  9. Hemen üzerine ince doğranmış fesleğenleri ekleyip ocağın altını kapatınız
PÜF
Patateslerin içlerinin pişmesi için kısık ateş de üzerini kapakla kapatıp kızartınız
NOT
Pazar kahvaltılarında doyurucu bir lezzet.AFİYET OLSUN