15 Temmuz 2014 Salı

NAR EKŞİLİ YAZ TÜRLÜSÜ




MALZEMELER

  • 300 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 orta boy patlıcan
  • 1 orta bot kabak
  • 2 adet köy biberi
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı dolusu bamya
  • 1 çay bardağı dolusu taze fasulye
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • tuz ,karabiber
YAPILIŞI
  1. Eti tencerede yağla beraber biraz mühürleyiniz.
  2.  Soğanları küp şeklinde doğrayıp etle beraber kavurunuz
  3. Fasulyelerin kılçıklarını alıp ortadan ikiye bölüp yemeğe ekleyiniz
  4. Domatesleri  rendeleyip ,biber salçası ile beraber tencereye bırakınız
  5. Bamyayıda ekleyip üzerini geçene kadar sıcak su ekledikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp10 dakika pişiriniz 
  6.  Sonra patates , patlıcan ve kabağı kuşbaşı şeklinde doğrayınız.Biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra 2 parmak kalınlığında doğrayıp sarımsakların kabuklarını çıkarıp hepsini  tencereye ekleyiniz
  7. Yemeğiniz kısık ateşde10 dakika piştikten sonra nar ekşisini katıp altını kapatınız
  8. Sıcak yaz günlerinde serin tad vermesi dileğiyle, AFİYET OLSUN
PÜF
Sebzelerin pişirme süreleri farklı olduğu için denenmiş olan sürelere göre sebzeleri ekleyiniz
Ekşi taddan hoşlanmıyorsanız nar ekşisini eklemeyiniz.Ancak bamyaların sümüklenmesini istemiyorsanız yarım limon sıkınız.

NOT
Pratik olmak istiyorsanız.bamya ve fasulyeleri önceden temizleyip poşetlerle buzlukda dondurunuz
Yaz ayında mayhoş yemekler serinlik verir denemenizi tavsiye ederim.