15 Temmuz 2014 Salı

PRATİK PORTAKALLI KEK





                                                             PORTAKALLI  KEK

Hazırlanması 10 dakika çatalla bile çırpabilirsiniz
MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2  su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yaz portakalı
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
  1. Cam kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpma teli ile 2 dakika çırpınız
  2. İçerisine süt ve yağı ekleyip karıştırınız
  3. Unu ve kabartma tozu ile beraber bir portakalın kabuğunun rendesini ekleyiniz
  4. Yağlanmış dikdörtgen borcama ( fırın kabı ) boşaltınız
  5. Önceden 170 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 40 dakika pişiriniz
  6. Keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerini kürdanla deliniz
  7. İki portakalın suyunu sıkıp üzerine gezdirerek dökünüz
  8. Soğuduktan sonra servis yapınız
  9. Yaz ayında buzdolabında koruyunuz
PÜF
1-Fırın önceden ısıtılmalı
2-Malzemelerin hepsi oda sıcaklığında bekletilmeli
3-Pişirme süresi her fırın için farklıdır.Siz üzeri kızardıktan sonra içerisine bıçak daldırınız.Çıkarttığınızda bıçak kirli ise pişirmeye devam ediniz

NOT
Ben yazları Antalya'da bulunduğumdan portakalı buluyorum.
Siz sıkmalık portakal alınız.
Yazın ikindi çayında portakallı kek  çok güzel serinletiyor
Keke kırdığım yumurta çift sarılı çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder