3 Temmuz 2014 Perşembe

PORTAKAL ŞURUPLU REVANİ






                                               PORTAKAL ŞURUPLU REVANİ
MALZEMELER

HAMUR MALZEMESİ

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı dolusu toz şeker
  • 1 çay bardağı dolusu yoğurt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Bir çimdik tuz
ŞERBET MALZEMESİ
  • 2 adet sıkmalık portakal
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

YAPILIŞI
  1. Şeker ve yumurtaları derin bir kapta 5 dakika mikserle çırpınız
  2. İçerisine yağ,yoğurt,bir portakalın kabuğunun rendesini,unu,irmiği ve vanilya ile tuzu ekleyiniz.
  3. Yağlanmış fırın kabına boşaltınız
  4. Önceden ısıtılan 170 derecelik fırında 30 -40 dakika pişiriniz.Üzeri kızarıp içinin pişmesini kontrol ediniz
  5. Şeker ve suyu  bir tencerede kaynatdıktan sonra ,10 dakika kısık ateşte kaynatınız
  6. İçerisine 2 portakalın suyunu ekleyip altını kapatınız.
  7. Revani ılındıktan sonra kare dilimler şeklinde kesiniz
  8. Ilık şerbeti ekleyiniz.( her ikiside ılık )
  9. AFİYET OLSUN
PÜF
Fırında pişen revaninin ağzını ilk 20 dakika açmayınız.Hamurunuz söner

NOT
Ramazanda hafif olması için şerbetini portakalla hafiflettim.Dün iftara davetli misafirlerime ikram ettim.Ancak üzerine hindistan cevizi evde kalmadığından ekleyemedim.Siz üzerinde hindistan cevizi ile servis yapabilirsiniz