4 Temmuz 2014 Cuma

KÜÇÜK SANDOVİÇ EKMEKLER







MALZEMELER

  • 4 su bardağı dolusu un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 /2 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • tuz ,1 çay kaşığı toz şeker
  • üzeri ,için yumurta sarısı 
YAPILIŞI
  1. Ilık süt içerisinde mayayı  şekerle beraber eritiniz
  2. İçerisine ,maden suyu ve zeytinyağını  ekleyip karıştırınız
  3. Unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyip yumuşak hamur elde edene kadar yoğurunuz.
  4. Hamuru 30 dakika dinlendiriniz.( mayalanması için)
  5. Fırın tepsisine kağıt serip hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopararak yuvarlayınız
  6. Tepsiye aralıklı yerleştiriniz
  7. .Üzerine yumurta sarısı sürünüz
  8. Tepsiyi fırına yerleştirdikten sonra sıcaklığını 200 derecede ayarlayınız.
  9.  Üzeri kızarana kadar ( 20-25 dakika) pişiriniz
  10. Serviste aralarına kaşar peyniri yerleştiriniz