- 4 su bardağı dolusu un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 /2 paket kuru maya
- 1 çay bardağı maden suyu
- tuz ,1 çay kaşığı toz şeker
- üzeri ,için yumurta sarısı
YAPILIŞI
- Ilık süt içerisinde mayayı şekerle beraber eritiniz
- İçerisine ,maden suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırınız
- Unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyip yumuşak hamur elde edene kadar yoğurunuz.
- Hamuru 30 dakika dinlendiriniz.( mayalanması için)
- Fırın tepsisine kağıt serip hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopararak yuvarlayınız
- Tepsiye aralıklı yerleştiriniz
- .Üzerine yumurta sarısı sürünüz
- Tepsiyi fırına yerleştirdikten sonra sıcaklığını 200 derecede ayarlayınız.
- Üzeri kızarana kadar ( 20-25 dakika) pişiriniz
- Serviste aralarına kaşar peyniri yerleştiriniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder