4 Temmuz 2014 Cuma

SANDOVİÇ EKMEKLERİ




MALZEMELER

  • 1 çay bardağı dolusu zeytinyağı
  • 1 çay bardağı dolusu süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 şişe maden suyu ( soda )
  • 4 -4,5 su bardağı dolusu un
  • bir tatlı kaşığı tuz, bir çay kaşığı şeker
YAPILIŞI
  1. Derin bir kabın içerisine önce sıvı olanları alalım
  2. Sonra katı malzemelerle yoğuralım
  3. Üzerini örtüp 30 dakika mayalanmasını bekleyelim
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım
  5. Sıvı yağla elimizi yağlayıp yuvarlayalım
  6. Fırın tepsisine yanmaz kağıt serip ekmekleri üzerine aralıklı yerleştirelim
  7. Tepside mayalanması için 20 dakika bekleyelim
  8. Fırının sıcaklığını 220 derceye çıkaralım
  9. Ekmekler 20 -25 dakikada üzerileri kızarınca alalım
  10. Ilındıktan sonra içlerini dolduralım
NOT
Ekmekleri ortadan ikiye yarım kesip kaşar dilimleri ile servis yapalım.
Ben ekmeklerin içerisine ,sarımsaklı biber, domates karışımı, salçası sürdükten sonra kaşar dilimleri ile servis yaptım
.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder