4 Temmuz 2014 Cuma

TAZE NANELİ BULGUR PİLAVI


                                                TAZE NANELİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER

  • Bir su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 yaprak taze nane
  • 2 adet çarliston biber
  •  bir yemek kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı pulbiber
YAPILIŞI
  1. Soğanı yemeklik doğrayınız
  2. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp,küp doğrayınız
  3. Biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince doğrayınız
  4. Nane yapraklarını ince bıçakla kıyınız
  5. Pilav tenceresinde soğanı tereyağında kavurunuz
  6. İçerisine biberleri alarak kavurmaya devam ediniz.
  7. Domatesleride ekleyiniz
  8. Domatesler 5 dakika piştikten sonra yıkanıp süzülen bulgurları ekleyiniz
  9. Baharatlarını ve 2 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte 20-25 dakika pişiriniz ( suyunu çekene kadar )
  10. Yanına cacık yaparak afiyetle yeyiniz.
NOT
Et yemeklerinin yanında tüketebilirsiniz.
Yazın sıcaklarda ana yemek olarak cacık ve karpuzlada yenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder