TAZE NANELİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
- Bir su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet domates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 10 yaprak taze nane
- 2 adet çarliston biber
- bir yemek kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı pulbiber
YAPILIŞI
- Soğanı yemeklik doğrayınız
- Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp,küp doğrayınız
- Biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince doğrayınız
- Nane yapraklarını ince bıçakla kıyınız
- Pilav tenceresinde soğanı tereyağında kavurunuz
- İçerisine biberleri alarak kavurmaya devam ediniz.
- Domatesleride ekleyiniz
- Domatesler 5 dakika piştikten sonra yıkanıp süzülen bulgurları ekleyiniz
- Baharatlarını ve 2 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte 20-25 dakika pişiriniz ( suyunu çekene kadar )
- Yanına cacık yaparak afiyetle yeyiniz.
NOT
Et yemeklerinin yanında tüketebilirsiniz.
Yazın sıcaklarda ana yemek olarak cacık ve karpuzlada yenilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder