3 Temmuz 2014 Perşembe

PORTAKALLI FIRIN TAVUK

                                    




          PORTAKALLI FIRIN TAVUK
 (3 dakikada )

MALZEMELER

  • Bir bütün tavuk
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 çorba kaşığı dolusu bal
  • 1 çorba kaşığı dolusu limon suyu
  • 1/2 portakal
  • 1/2 kuru soğan
  • tuz , karabiber
YAPILIŞI
  1. Fırın tepsisine bütün tavuğu alınız.
  2. İçini ve dışını karabiber ve tuzla ovunuz
  3. Portakal ve kuru soğanı 3 dilim olacak şekilde dilimleyin
  4. Tavuğun açık olan karnına doldurun
  5. Tavuğun üzerine bal ve limonu karıştırarak iyice sürün
  6. Fırın kabının içerisine 1 çay bardağı su koyun
  7. Patatesleri soyunuz ve dilimledikten sonra tuz ve zeytinyağı ekleyiniz
  8. Tepsinin üzerini önce fırın kağıdı sonra  folyo  kapatın
  9. Önceden ısıtılan 220 derecelik fırında 45 dakika pişirdikten sonra ağzını açıp patatesleri yerleştiriniz.
  10. Üzerindeki kağıdı kaldırınız 20 dakika sonra patatesleri kontrol ediniz.
  11. Tavuk çok kızardıysa yağlı kağıdı yanmaması için tekrar örtünüz.
  12. AFİYET OLSUN
NOT
Çok pratik ve lezzetli bir tavuk oluyor.Kardeşimin tarifi  
Antalya yerel televizyonunda 2 yıl önce canlı olarak pişirdim.Çok talep gördü.
Alüminyum folyoyu direk yiyeceklerinize değdirmeyiniz.Zira yiyecekle reaksiyona girerek metali kendisine çekiyor.Bu önemli bir bilgiyi özellikle paylaşmak istedim


Portakallı tavuğu kemiksiz kalça ile  yaparsanız sunumu ve servisi güzel olur.
 Fırın kabına  patates ve soğan halkalarını bir sıra sıralayınız.
 Tavuk kalçaları kişi başı 2 adet olacak şekilde patateslerin üzerine diziniz.
Üzerine bal ve limon sosu gezdirip fırınlayınız.