2 Temmuz 2014 Çarşamba

ZERDEÇALLI PATATESLİ MİLFÖY BÖREK


                                            ZERDEÇALLI PATATESLİ MİLFÖY BÖREK
MALZEMELER


  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 10 adet tereyağlı milföy
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 100 gr rende kaşar
  • tuz, pul biber
YAPILIŞI
  1. Patatesleri rendeleyiniz.
  2. Kabın içerisinde patates.sarımsak,zerdeçal,kaşar peyniri ve tuz ile pul biberi karıştırınız
  3. Milföyleri iki sıra birbirine bir santim örtecek şekilde diziniz.
  4. Merdane ile dikdörtgen şeklinde inceltiniz
  5. Üzerine patatesli karışımı yayınız
  6. Rulo şeklinde yuvarlayınız.
  7. Bir parmak kalınlığında kesiniz
  8. Yanmaz kağıt serili büyük tepsiye elinizle hafif bastırarak aralıklı yerleştiriniz.
  9. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 20 dakika pişiriniz.
NOT
Çok pratik ve lezzetli olan böreğinizi önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.İşten eve geldiğinizde 20 dakika pişirip servis yaparsanız ,zamandan kazanırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder