1 Temmuz 2014 Salı

PASTIRMALI YUMURTALI ISPANAK


                                                PASTIRMALI YUMURTALI ISPANAK
MALZEMELER

  • 500 gr ıspanak
  • 200 gr pastırma
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz,karabiber
YAPILIŞI
  1. Ispanakların kumu gidene kadar 4-5 su yıkayınız.
  2. Ispanakları süzgeçde süzünüz
  3. Tencerede kendi suyunda 5 dakika haşlayınız
  4. Ispanaklar ılınınca elinizle sıkınız
  5. Soğanları yemeklik doğrayınız.
  6. Geniş tencerede (karnıyarık tenceresi) zeytinyağıyla soğanları kavurunuz.
  7. Sıktığınız ıspanakları soğan tahtasında bıçakla ince kıyınız.
  8. Kavrulan soğanlarla beraber  ıspanakları kavurunuz.
  9. İçerisine ince doğranan pastırmaları ekleyiniz.
  10. Tuz ne karabiberini ekledikten sonra karışımı tencereye yayınız.
  11. Yumurta yuvaları açarak içlerine yumurtaları kırınız.
  12. Kapağını kapatarak kısık ateşde 3 dakika yumurtalar rafadan olacak şekilde pişiriniz.
  13. AFİYET OLSUN
PÜF
Yumurtaları fazla pişirmemek için kontrol ediniz.
Piştikten sonra kapağını hemen açınız.Yoksa yumurtalar buharda pişmeye devam eder. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder