PASTIRMALI YUMURTALI ISPANAK
MALZEMELER
- 500 gr ıspanak
- 200 gr pastırma
- 2 adet kuru soğan
- 5 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- tuz,karabiber
YAPILIŞI
- Ispanakların kumu gidene kadar 4-5 su yıkayınız.
- Ispanakları süzgeçde süzünüz
- Tencerede kendi suyunda 5 dakika haşlayınız
- Ispanaklar ılınınca elinizle sıkınız
- Soğanları yemeklik doğrayınız.
- Geniş tencerede (karnıyarık tenceresi) zeytinyağıyla soğanları kavurunuz.
- Sıktığınız ıspanakları soğan tahtasında bıçakla ince kıyınız.
- Kavrulan soğanlarla beraber ıspanakları kavurunuz.
- İçerisine ince doğranan pastırmaları ekleyiniz.
- Tuz ne karabiberini ekledikten sonra karışımı tencereye yayınız.
- Yumurta yuvaları açarak içlerine yumurtaları kırınız.
- Kapağını kapatarak kısık ateşde 3 dakika yumurtalar rafadan olacak şekilde pişiriniz.
- AFİYET OLSUN
PÜF
Yumurtaları fazla pişirmemek için kontrol ediniz.
Piştikten sonra kapağını hemen açınız.Yoksa yumurtalar buharda pişmeye devam eder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder