MALZEMELER
- 10 adet orta boy dolmalık biber
- 3 adet kırmızı (çuşka ) biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 su bardağı dolusu pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet kuru soğan
- 10 adet kuru kayısı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- tuz
YAPILIŞI
- Biberlerin baş kısmının biraz altından bıçakla yarım kesiniz(.Kapak şeklinde)
- İçindeki çekirdekleri temizleyiniz.
- Soğanları ince yemeklik doğrayınız.
- Pirinçleri,soğanla beraber tuzla iyice ovunuz.
- İçerisine baharatları ve zeytinyağını ekleyiniz.
- Kuru kayısıları küçük küp şeklinde doğrayıp iç harca ekleyiniz.
- Dolmaların içerisini doldurunuz.( sıkıştırmadan)
- Tencereye sıralayınız.
- Kapakların açıklıklarına domatesleri kesip kapatınız.
- 2 su bardağı su ekleyip önce harlı sonra kısık ateşde 30 dakika pişiriniz
- Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alınız ( dolma suyunun içerisinde bekletmeyiniz)
- Soğuduktan sonra üzerinden zeytinyağı dökünüz.( 1/2 çay bardağı)
PÜF
Çiğden hazırladığınız içinize eklediğiniz pirinçin 2 katı su ekleyiniz.Piştikten sonra hemen servis tabağına alınız
NOT
Evde üzüm kalmamıştı, yerine kayısı kullandım .Çok lezzetli oldu.Sizde deneyiniz
.SEVDİKLERİNİZLE PAYLAŞINIZ.AFİYET OLSUN