MALZEMELER
- 10 adet orta boy dolmalık biber
- 3 adet kırmızı (çuşka ) biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 su bardağı dolusu pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet kuru soğan
- 10 adet kuru kayısı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- tuz
YAPILIŞI
- Biberlerin baş kısmının biraz altından bıçakla yarım kesiniz(.Kapak şeklinde)
- İçindeki çekirdekleri temizleyiniz.
- Soğanları ince yemeklik doğrayınız.
- Pirinçleri,soğanla beraber tuzla iyice ovunuz.
- İçerisine baharatları ve zeytinyağını ekleyiniz.
- Kuru kayısıları küçük küp şeklinde doğrayıp iç harca ekleyiniz.
- Dolmaların içerisini doldurunuz.( sıkıştırmadan)
- Tencereye sıralayınız.
- Kapakların açıklıklarına domatesleri kesip kapatınız.
- 2 su bardağı su ekleyip önce harlı sonra kısık ateşde 30 dakika pişiriniz
- Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alınız ( dolma suyunun içerisinde bekletmeyiniz)
- Soğuduktan sonra üzerinden zeytinyağı dökünüz.( 1/2 çay bardağı)
PÜF
Çiğden hazırladığınız içinize eklediğiniz pirinçin 2 katı su ekleyiniz.Piştikten sonra hemen servis tabağına alınız
NOT
Evde üzüm kalmamıştı, yerine kayısı kullandım .Çok lezzetli oldu.Sizde deneyiniz
.SEVDİKLERİNİZLE PAYLAŞINIZ.AFİYET OLSUN
Semihalciğim kuru kayısı değil de normal kayısı kullansak nasıl olur sence?
YanıtlaSilmerhaba canım denemek lazım sert olanları kullanılabilir.
YanıtlaSil