MALZEMELER
- 2 su bardağı dolusu erişte
- 2 yk keş rendesi
- 2 yk ceviz içi ( çekilmiş)
- 3 yk tereyağı
- tuz
YAPILIŞI
- 4 su bardağı dolusu suyu derin tencerede kaynatınız
- Kaynayan suya bir çorba kaşığı tuz ve erişteleri atınız.
- 10 dakika sonra içerisine bir su bardağı dolusu soğuk su döküp altını kapatınız
- Su içerisinde 10 dakika şişen makarnaları süzünüz.
- Makarnayı servis tabağına alınız
- Bir tavada üç yemek kaşığı dolusu tereyağını eritiniz.
- Yağı makarnaya ekleyip karıştırınız
- Keşle cevizi bir kasede karıştırıp makarnanın üzerine serpiniz
- Ayran yada soğuk karpuzla servis yapınız
NOT
BOLU yöresinde yapılan bir yemektir.
Keş yerine parmesan peyniri kullanabilirsiniz.
Ölçülerdeki yk ( yemek kaşığı dolusu dur)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder