30 Haziran 2014 Pazartesi

KEŞLİ CEVİZLİ ERİŞTE

                                                           KEŞLİ CEVİZLİ ERİŞTE
MALZEMELER

  • 2 su bardağı dolusu erişte
  • 2 yk keş rendesi
  • 2 yk ceviz içi ( çekilmiş)
  • 3 yk tereyağı
  • tuz
YAPILIŞI
  1. 4 su bardağı dolusu suyu derin tencerede kaynatınız
  2. Kaynayan suya bir çorba kaşığı tuz ve erişteleri atınız.
  3. 10 dakika sonra içerisine bir su bardağı dolusu soğuk su döküp altını kapatınız
  4. Su içerisinde 10 dakika şişen makarnaları süzünüz.
  5. Makarnayı servis tabağına alınız
  6. Bir tavada üç yemek kaşığı dolusu tereyağını eritiniz.
  7. Yağı makarnaya ekleyip karıştırınız
  8. Keşle cevizi bir kasede karıştırıp makarnanın üzerine serpiniz
  9. Ayran yada soğuk karpuzla servis yapınız
NOT
BOLU yöresinde yapılan bir yemektir.
Keş yerine parmesan peyniri kullanabilirsiniz.
Ölçülerdeki yk ( yemek kaşığı dolusu dur)
AFİYET OLSUN