9 Temmuz 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE

                                                    ZEYTİNYAĞLI  TAZE BÖRÜLCE
MALZEMELER

  • 500 gr taze börülce 
  • 2 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı dolusu sızma zeytinyağı
  • 3 adet tatlı sivri biber
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Börülcelerin başlarını kestikten sonra yıkayınız
  2. Süzülen börülceleri ortadan ikiye elinizle bölünüz
  3. Düdüklü tencereye koyduğunuz börülceleri, 1 çay bardağı su,tuz ve birkaç damla sirke ile 10 dakika haşlayınız
  4. Sıcakken derin servis kabına suyu ile beraber alınız 
  5. Üzerine kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesleri ,ince doğranmış sarımsakları ve biberleri  serpiştiriniz.
  6. Limon suyu , sirke ve zeytinyağını bir kasede çırpınız.
  7. Sosuda üzerinde gezdiriniz.
  8. AFİYET OLSUN
PÜF
Normal tencerede haşlanırsa az su ile haşlayınız
Haşlama suyuna bir kaç damla sirke katılırsa börülcenin rengi kararmaz..
Taze ve ince olan börülceleri satın alınız.

NOT 
Yazlık komşum Emel hanımdan öğrendim.Söke yöresinde bu şekilde yapılıyormuş.Lezzetini çok beğendim.Sizde bu yöntemle denediğinizde farkı anlayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder