PİLİLİ BÖREK
Hazırlanması 10 dakika
MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 100 gr peynir
- 6 dal maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 adet maden suyu
- Üzeri için çörek tohumu
YAPILIŞI
- Peyniri çatalla eziniz
- Maydanozları incecik doğrayıp peynire ekleyiniz
- Fırın tepsisini yağlayınız
- Bir adet yufkayı tepsiye seriniz
- Üzerini fırça ile yağladıktan sonra peynirli karışımı serpiştiriniz
- Yufkayı 2 cm lik pililer halinde ( akardiyon ) sıkıştırınız
- Diğer yufkaları da tezgahta aynı şekilde yaptıktan sonra tepsiye ekleyiniz
- Üzerine yumurtayı çırptıktan sonra sürünüz
- Maden suyunu üzerine döküp çörek tohumunu serpiştiriniz buzdolabında 2 saat dinlendiriniz
- 200 derecelik fırında 20-25 dakika ( üzeri kızarana kadar ) pişiriniz.
- Çok çıtır ve hafif börek oluyor
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Hemen tüketin beklettiğinizde aynı lezzeti alamazsınız
NOT
Ben sabah hazırladım.Akşam pişirdim. Yanında fesleğenli limonata ile servis yaptım. Çok pratik denemelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder