9 Temmuz 2014 Çarşamba

10 dakikada PİLİLİ BÖREK




                                                                   PİLİLİ BÖREK
Hazırlanması 10 dakika
MALZEMELER

  • 3 adet yufka
  • 100 gr peynir
  • 6 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 adet maden suyu
  • Üzeri için çörek tohumu
YAPILIŞI
  1. Peyniri çatalla eziniz
  2. Maydanozları incecik doğrayıp peynire ekleyiniz
  3. Fırın tepsisini yağlayınız
  4. Bir adet yufkayı tepsiye seriniz
  5. Üzerini fırça ile yağladıktan sonra peynirli karışımı serpiştiriniz
  6. Yufkayı 2 cm lik pililer halinde ( akardiyon ) sıkıştırınız
  7. Diğer yufkaları da tezgahta  aynı şekilde yaptıktan sonra tepsiye ekleyiniz
  8. Üzerine yumurtayı çırptıktan sonra sürünüz
  9. Maden suyunu üzerine döküp çörek tohumunu serpiştiriniz buzdolabında 2 saat dinlendiriniz
  10. 200 derecelik fırında 20-25 dakika ( üzeri kızarana kadar ) pişiriniz.
  11. Çok çıtır ve hafif börek oluyor
  12. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Hemen tüketin beklettiğinizde aynı lezzeti alamazsınız

NOT
Ben sabah hazırladım.Akşam pişirdim. Yanında fesleğenli limonata ile servis yaptım. Çok pratik denemelisiniz.