8 Temmuz 2014 Salı

KABAK KALYE








                                                                 KABAK KALYE

Hazırlaması 10 dakika,pişirme süresi 15 dakika
MALZEMELER

  • 5 adet orta boy kabak
  • 200 gr kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 5 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı dolusu pilavlık pirinç veya bulgur 
  • 1/2 demet dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • Damak tadınıza göre tuz
YAPILIŞI
  1. Kabakları yıkayıp şekilli kazıyıcı ile kabuklarını alınız
  2. Kabakları boyuna 4 eşit parçaya kestikten sonra bir parmak genişliğinde doğrayınız
  3. Soğanları yemeklik doğradıktan sonra tencerede yağda kavurunuz.
  4. İçerisine kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediniz.
  5. Soğanlı kıymalı harca domates salçasını pirinci ve kabakları katıp 5 dakika karıştırarak, harcın kabakla karışmasını sağlayınız .
  6. İçerisine tuz , karabiber ve üstünü geçene kadar su ekleyiniz.
  7. Önce harlı ateşte buhar çıkana kadar pişirdikten sonra kısık ateşde 15 dakika pişiriniz
  8. Yemeğiniz piştikten sonra yıkayıp ince doğranmış dereotunu yemeğin üzerine serpiştiriniz
  9. Serviste sarımsaklı ve ince doğranmış dereotlu yoğurla servis ediniz.
  10. AFİYET OLSUN
PÜF
Kabak çok çabuk pişer .Fazla pişirirseniz kabaklar dağılır.
Benim verdiğim süre çelik tencere içindir
NOT
Sık sık yaptığım bu yemek çok lezzetli, lezzeti veren tabi ki , sarımsaklı yoğurt , eğer acı seviyorsanız içerisine pul biber ekleyiniz.Tadına doyamıyacaksınız.