Hazırlaması 10 dakika,pişirme süresi 15 dakika
MALZEMELER
- 5 adet orta boy kabak
- 200 gr kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 5 adet çeri domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kahve fincanı dolusu pilavlık pirinç veya bulgur
- 1/2 demet dereotu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Damak tadınıza göre tuz
YAPILIŞI
- Kabakları yıkayıp şekilli kazıyıcı ile kabuklarını alınız
- Kabakları boyuna 4 eşit parçaya kestikten sonra bir parmak genişliğinde doğrayınız
- Soğanları yemeklik doğradıktan sonra tencerede yağda kavurunuz.
- İçerisine kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediniz.
- Soğanlı kıymalı harca domates salçasını pirinci ve kabakları katıp 5 dakika karıştırarak, harcın kabakla karışmasını sağlayınız .
- İçerisine tuz , karabiber ve üstünü geçene kadar su ekleyiniz.
- Önce harlı ateşte buhar çıkana kadar pişirdikten sonra kısık ateşde 15 dakika pişiriniz
- Yemeğiniz piştikten sonra yıkayıp ince doğranmış dereotunu yemeğin üzerine serpiştiriniz
- Serviste sarımsaklı ve ince doğranmış dereotlu yoğurla servis ediniz.
- AFİYET OLSUN
PÜF
Kabak çok çabuk pişer .Fazla pişirirseniz kabaklar dağılır.
Benim verdiğim süre çelik tencere içindir
NOT
Sık sık yaptığım bu yemek çok lezzetli, lezzeti veren tabi ki , sarımsaklı yoğurt , eğer acı seviyorsanız içerisine pul biber ekleyiniz.Tadına doyamıyacaksınız.
Benim verdiğim süre çelik tencere içindir
NOT
Sık sık yaptığım bu yemek çok lezzetli, lezzeti veren tabi ki , sarımsaklı yoğurt , eğer acı seviyorsanız içerisine pul biber ekleyiniz.Tadına doyamıyacaksınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder