8 Temmuz 2014 Salı

ÇÖKERTME KEBABI





                                                      ÇÖKERTME KEBABI
 ( 5 KİŞİLİK)
MALZEMELER

  • 500 gr çoban kavurmalık kuzu eti
  • 5 adet orta boy  patates
  • 4 adet domates rendesi
  • 3 adet sivri biber
  • 1 kase yoğurt
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz , karabiber , kimyon
YAPILIŞI
  1. Eti az su ile yanmaz tencerede pişirdikten sonra kavurunuz. ( tuz ve karabiberle tatlandırınız )
  2. İnce doğranmış sivri biberleride etle beraber kavurunuz
  3. Patatesleri rendeleyip tuzladıktan sonra süzgece koyup elinizle suyunu sıkınız
  4. Domatesleri rendeledikten sonra sos kabında, kimyon ve tuzla beraber pişiriniz
  5. Küçük teflon tavada 1 yemek kaşığı yağı kızdırdıktan sonra elinizle sıktığınız patatesi tavaya koyup metal kaşıkla üzerine bastırıp arkalı önlü krep gibi ince kızartınız.( 5 defa patates kızartılacak)
  6. Servis de, tabağın altına 2 kaşık yoğurdu   tabağa yayınız.Üzerne kızarmış patatesleri ,üzerine 2 yemek kaşığı domates sosu ve üstüne kavrulan eti yerleştirdikten sonra sunum yapınız
PÜF
Kişi adeti olarak patatesleri pişiriniz.
Kesinlikle patateslerin suyunu iyi sıktıktan sonra kızartınız

NOT
Patatesleri köfte servislerindede bu yöntemle pişirebilirsiniz
.Çok gevrek ve az yağda sağlıklı oluyor