1 Ağustos 2014 Cuma

BROWNİ


MALZEMELER

  • 4 adet yumurta
  • 1 paket krema( küçük paket )
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 su bardağı dolusu toz şeker
  • 100 gr damla çikolata
YAPILIŞI
  1. Yumurtaları sarısı ve beyazı olarak ayırınız
  2. Yumurta sarılarını toz şekerle çırpınız ( koyulaşana kadar) 
  3. Yumurta aklarınıda ayrı olarak bir cimdik tuz ile kar olana kadar çırpınız
  4. Su kaynayan çaydanlığın ağzına ısıya dayanıklı kap koyunuz.İçerisine kremayı ve çikolatayı koyup eritiniz
  5. Çırpılmış yumurta sarılarının içerisine  kaşıkla  karıştırarak, ılık  krema çikolata karışımını ekleyiniz
  6. İçerisine su , elenmiş un ve kakao ile beraber kabartma tuzunu ekleyip karıştırmaya devam ediniz
  7. Yumurta aklarınıda saat yönünde yavaşca karıştırarak karışıma ekleyiniz 
  8. Önceden 170 derece ısıtılan fırında 20-30 dakika ağzını açmadan üzeri kızarana kadar pişiriniz.
  9. Piştiğini içerisine bıçakla test ederek anlayabilirsiniz ( bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir )
  10. Ilındıktan sonra dondurma ve çikolata sos ile beraber servis yapınız
PÜF
Yumurta aklarını söndürmemek için tek yönde yavaşca karışıma yediriniz

NOT
Browninizi sıcakken vanilyalı dondurma ile servis yaparsanız farklı bir lezzet de yersiniz.Ben genellikle bu şekilde servis yapıyorum.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder