- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı et suyu
- 1 yumurta sarısı
- 1 limon suyu
- tuz
YAPILIŞI
- Çorba tenceresinde yağı eritiniz
- İçerisine unu alıp karıştırarak pembeleştiriniz
- Yavaşca soğuk et suyunu karıştırarak ekleyiniz ( un topaklanırsa blenderdan gEçiriniz)
- Ağzı açık şekilde kaynatınız ( karıştırmaya devam ediniz )
- İçerisine tuzunu ekleyiniz
- Bir kasede yumurta sarısı ile limon suyunu beraber çırpınız
- Kaynayan çorbanıza karıştırarak sosu ekleyiniz
- Ocağın altını kapatınız
PÜF
Unu yağla beraber kavurduktan sonra yavaş şekilde et suyunu ekleyiniz.Uzun kaşıkla suyu eklerseniz su buharı elinizi yakmaz
NOT
Canım annem bu çorbaya et suyu eklemediğinde , ceviz büyüklüğündeki kıymayı kaynayan suya elinde küçük parçalar yaparak eklerdi .Biz çok beğenirdik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder