3 Ağustos 2014 Pazar

PRATİK LAZ BÖREĞİ





MALZEMELER

  • 8 adet baklava yufkası
  • 1 L süt
  • 1,5 su bardağı dolusu toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta sarısı
ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
YAPILIŞI
  1. Şeker,un ve nişasta tencerede kuru olarak karıştırılır
  2. İçerisine karıştırarak süt eklenir
  3. Orta ateşde karıştırarak muhallebi yapılır
  4. Bir taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır
  5. İçerisine karabiber,vanilya ve yumurta sarıları katılır.
  6. Homojen karışım olana kadar karıştırılır
  7. Diktörtgen şeklindeki fırın kabı yağlanır
  8. Tereyağı eritilir
  9. 4 adet baklava yufkası her katı tereyağı ile yağlanarak serilir
  10. Ilınmış muhallebi üzerine dökülür
  11. Diğer 4 adet baklava yufkası araları tereyağı ile yağlanarak üzerine serilir
  12. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 15 dakika (üzeri kızarana kadar) pişirilir
  13. Bir çay bardağına 3 yemek kaşığı toz şeker alınır ve üzerine su eklenerek soğuk şerbet hazırlanır
  14. Fırından çıkarılan tatlının ilk sıcaklığı geçince ( 5 dakika sonra ) hazırlanan şerbet dökülür.
  15. Ilık veya soğuk servis yapılır
PÜF
Muhallebiye bir çimdik tuz eklerseniz tatlı tadı çok güzel olur
NOT
Şeker bayramında gelen konuklarıma ikram ettim.Çok beğenildi .Kolay ve pratik tatlı
Karadeniz insanı fıkralara konuktur.Laz böreği aslında bir tatlıdır.İçerisine eklenen karabiber den dolayı börek adını alır.Onların espirisine katılmamak ne mümkün...Ben de bir karadenizli olmaktan her zaman onur duyarım.
NİCE SAĞLIKLI BAYRAMLAR