9 Ağustos 2014 Cumartesi

ELMALI TART


MALZEMELER

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı dolusu un
İÇ MALZEMESİ
  • 4 adet elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
  1. Derin cam kap içerisinde tereyağı, yoğurt ,yumurta ve şekeri elinizle karıştırınız ( mıncıklayarak )
  2. Un , kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip yavaşca yoğurunuz.
  3. Hamuru dinlenmesi için streç flime sarıp buzdolabında bekletiniz
  4. Siz bu arada bir tava içerisinde elma rendesi ile beraber şekeri 5 dakika pişiriniz.Sonra içerisine tarçını ekleyiniz
  5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde ayırınız.Diğer hamuru dikdörtgen fırın kabına elinizle bastırarak açınız.Çatalla hamur üzerinde delikler açınız
  6. Üzerine ılınmış elmalı harcınızı yayınız
  7. Ayırdığınız hamurdan üzeri için küçük parçalar koparıp tezgahta yuvarladıktan sonra kafesler yapınız
  8. Kafeslere yumurta sarısı sürüp önceden170 derece ısıtılan fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriniz.
  9. Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpiştiriniz
  10. AFİYET OLSUN
PÜF
Tereyağı oda sıcaklığında olmalı ve önce sıvıları karıştırınız
NOT
Yazlık komşum Ümran 'ın tarifini sizinle paylaştım.Çok güzel olmuştu.Ellerine sağlık