MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı dolusu un
İÇ MALZEMESİ
- 4 adet elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
- Derin cam kap içerisinde tereyağı, yoğurt ,yumurta ve şekeri elinizle karıştırınız ( mıncıklayarak )
- Un , kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip yavaşca yoğurunuz.
- Hamuru dinlenmesi için streç flime sarıp buzdolabında bekletiniz
- Siz bu arada bir tava içerisinde elma rendesi ile beraber şekeri 5 dakika pişiriniz.Sonra içerisine tarçını ekleyiniz
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde ayırınız.Diğer hamuru dikdörtgen fırın kabına elinizle bastırarak açınız.Çatalla hamur üzerinde delikler açınız
- Üzerine ılınmış elmalı harcınızı yayınız
- Ayırdığınız hamurdan üzeri için küçük parçalar koparıp tezgahta yuvarladıktan sonra kafesler yapınız
- Kafeslere yumurta sarısı sürüp önceden170 derece ısıtılan fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriniz.
- Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpiştiriniz
- AFİYET OLSUN
PÜF
Tereyağı oda sıcaklığında olmalı ve önce sıvıları karıştırınız
NOT
Yazlık komşum Ümran 'ın tarifini sizinle paylaştım.Çok güzel olmuştu.Ellerine sağlık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder