7 Ağustos 2014 Perşembe

SALAMURA ASMA YAPRAĞINDA SOMON



MALZEMELER

  • 4 adet somon dilimi
  • 8 adet salamura asma yaprağı
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet limon 
YAPILIŞI
  1. Kuru soğan yuvarlak dilimlenir
  2. Limon yuvarlak dilimlenir
  3. 2 adet asma yaprağı tezgaha açılır
  4. Bir adet somon dilimi yaprağın ortasına konulur üzerine zeytinyağı gezdirilir soğan ve limon dilimi konulduktan sonra kenarları yaprakla kapatılır.
  5. Aynı işlem diğer dilimler içinde hazırlanır.Ve pişirme kağıdı serili tepsiye alınır
  6.  Önceden 220 derece ısıtılan fırında 10 dakika pişirilir.
PÜF
Yaprak tuzlu olduğu için içerisine tuz dökmeyiniz

NOT

Balığı bu yöntemle pişirirseniz,yaprağın ekşi tadı çok lezzet veriyor.Ben balığın yanında sarımsaklı yoğurtlu kereviz salatası ve fasulye turşu kavurmasını çok yakıştırıyorum.Olmazsa olmaz salata tabiki,