7 Ağustos 2014 Perşembe

PATLICANLI MİDYE BÖREK







MALZEMELER,

  • 4 adet yufka
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz , karabiber ,pul biber
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam
YAPILIŞI
  1. Patlıcanları alacalı soyup bıçak sırtı inceliğinde doğrayınız
  2. Patlıcanların üzerine bol tuz dökünüz ( acı suyu çıkması için )
  3. Soğanları jülyen doğrayınız
  4. Biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayınız
  5. Domatesleri rendeleyiniz
  6. Geniş bir tavaya yağın yarısını dökünüz.
  7. İçerisine soğan ve biberleri alıp kavurunuz
  8. Suyunu avuç içinde sıktığınız patlıcanlarıda ekleyiniz
  9. 5 dakika sote yaptıktan sonra rendelenmiş domatesleride ekleyiniz
  10. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip kısık ateşde ağzı kapalı şekilde 10 dakika pişiriniz
  11. Yufkaları 4 eşit şekilde kesiniz
  12. Her parçasını yağlayıp geniş ve dar ucundan şekildeki gibi büzerek fiyonk yapınız
  13. İki kenarını birleştiriniz ortasına iç harçdan 1 tatlı kaşığı koyup üzerine yarım ay şeklinde kapatınız.
  14. Ters çevirip kağıt serili tepsiye sıralayınız
  15. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam serpiniz
  16. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20- 25 dakika pişiriniz( üzeri kızarana kadar )
  17. AFİYET OLSUN
NOT
Fotoğrafdaki midye börek peynirli.Sevgili kuzenimin kızında ( meltem ) yedim ve fotoğrafladım.Ben patlıcanlı olanını denedim.