- 4 adet yufka
- 2 adet patlıcan
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz , karabiber ,pul biber
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
YAPILIŞI
- Patlıcanları alacalı soyup bıçak sırtı inceliğinde doğrayınız
- Patlıcanların üzerine bol tuz dökünüz ( acı suyu çıkması için )
- Soğanları jülyen doğrayınız
- Biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayınız
- Domatesleri rendeleyiniz
- Geniş bir tavaya yağın yarısını dökünüz.
- İçerisine soğan ve biberleri alıp kavurunuz
- Suyunu avuç içinde sıktığınız patlıcanlarıda ekleyiniz
- 5 dakika sote yaptıktan sonra rendelenmiş domatesleride ekleyiniz
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyip kısık ateşde ağzı kapalı şekilde 10 dakika pişiriniz
- Yufkaları 4 eşit şekilde kesiniz
- Her parçasını yağlayıp geniş ve dar ucundan şekildeki gibi büzerek fiyonk yapınız
- İki kenarını birleştiriniz ortasına iç harçdan 1 tatlı kaşığı koyup üzerine yarım ay şeklinde kapatınız.
- Ters çevirip kağıt serili tepsiye sıralayınız
- Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam serpiniz
- Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20- 25 dakika pişiriniz( üzeri kızarana kadar )
- AFİYET OLSUN
NOT
Fotoğrafdaki midye börek peynirli.Sevgili kuzenimin kızında ( meltem ) yedim ve fotoğrafladım.Ben patlıcanlı olanını denedim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder