MALZEMELER
Hazırlaması 5 dakika ,pişmesi 30 dakika
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tuzu
- 1 paket vanilya
- 20 tane çekirdekleri çıkarılmış vişne ( ben vişne liköründen ayırdığım vişnelerle yaptım )
YAPILIŞI
- Derin bir kapta yumurtalarla beraber şekeri çırpma teli ile çırpınız ( şeker eriyene kadar )
- İçerisine zeytinyağı ve sütü ekleyiniz ( karıştırmaya devam ediniz )
- Elenmiş un ve kabartma tuzu ile beraber vanilyayıda ekleyiniz ( kaşıkla yavaş şekilde tek yönde karıştırınız )
- Yağlanmış fırın kabına boşaltınız ( borcam )
- Üzerine aralıklarla vişne tanelerini yerleştiriniz ( sakın karıştırmayın dibe çöker )
- Önceden 170 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriniz
- Üzeri ve yanları kızarınca bıçakla kontrol ediniz ( bıçağı kekinize daldırınız temiz çıkarsa pişmiştir )
- Soğuduktan sonra kesiniz
- Sevdiklerinizle beraber YARASIN
PÜF
Keki yapmaya başlayınca fırını çalıştırınız
Keki sıcak fırına alınız
Pişerken ilk 20 dakika fırını açmayınız
NOT
Kek ölçüsüyle şeftalili,elmalı , üzümlü kek de yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder