6 Ağustos 2014 Çarşamba

VİŞNELİ KEK



MALZEMELER
Hazırlaması 5 dakika ,pişmesi 30 dakika

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 1 paket vanilya
  • 20 tane çekirdekleri çıkarılmış vişne ( ben vişne liköründen ayırdığım vişnelerle yaptım )
YAPILIŞI
  1. Derin bir kapta yumurtalarla beraber şekeri çırpma teli ile çırpınız ( şeker eriyene kadar )
  2. İçerisine zeytinyağı ve sütü ekleyiniz ( karıştırmaya devam ediniz )
  3. Elenmiş un ve kabartma tuzu ile beraber vanilyayıda ekleyiniz ( kaşıkla yavaş şekilde tek yönde karıştırınız )
  4. Yağlanmış fırın kabına boşaltınız ( borcam )
  5. Üzerine aralıklarla vişne tanelerini yerleştiriniz ( sakın karıştırmayın dibe çöker )
  6. Önceden 170 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriniz
  7. Üzeri ve yanları kızarınca bıçakla kontrol ediniz ( bıçağı kekinize daldırınız temiz çıkarsa pişmiştir )
  8. Soğuduktan sonra kesiniz
  9. Sevdiklerinizle beraber YARASIN
PÜF
Keki yapmaya başlayınca fırını çalıştırınız
Keki sıcak fırına alınız
Pişerken ilk 20 dakika fırını açmayınız

NOT
Kek ölçüsüyle şeftalili,elmalı , üzümlü kek de yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder