MALZEMELER
- 1 kg renkli dolma biber
- 1 su bardağı dolusu pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 4 dal taze nane
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yeni bahar
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Soğanlar ince doğranır
- Biberlerin çekirdekleri çıkarılır
- Pilav tenceresinde yağla beraber soğanlar kavrulur
- İçerisine yıkanmış ve süzülmüş pirinçler ve dolmalık fıstıklar eklenir.Kavurmaya 5 dakika devam edilir
- Sonra yıkanmış kuş üzümleride eklenir
- 1 su bardağı su ,şeker ve tuz eklenir.Kısık ateşde suyu çekilene kadar pişirilir ( pirinçler diri olacak )
- Ilınan pilavın içerisine baharatlar ve ince kıyılmış nane eklenir.
- Dolmaların içleri doldurulur ve tencereye sıralanır
- Üzerine 1 su bardağı su ve tuz eklenir
- Önce harlı ateşde ,buhar çıktıktan sonra kısık ateşde 20 dakika pişirilir.
- Soğuduktan sonra üzerine sızma zeytinyağı dökülerek servis yapılır
PÜF
Pirinçler parlayınca suyunu ekleyiniz
Pişen dolma suyunu hemen dökünüz.(Dolmanın diri olması için)
NOT
Dolma içi artarsa benim gibi patlıcan doldurunuz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder