31 Ağustos 2014 Pazar

FESLEĞENLİ ( PESTO SOS ) LAZANYA





MALZEMELER

  • 10 adet lazanya
  • 5 sap fesleğen( reyhanda olabilir )
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr kaşar rendesi
  • Tuz
YAPILIŞI
  1. Geniş bir tencereye 6 su bardağı su koyup kaynatınız
  2. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz koyunuz
  3. Lazanya yapraklarını kaynayan suda 7 dakika haşlayınız (  arada karıştırınız )
  4. Haşlanan lazanyaları süzünüz
  5. Hemen servis tabağına aldıktan sonra eritilen tereyağını üzerine dökünüz
  6. Fesleğenleri,sarımsakları bir havanda iyice dövünüz.İçerisine zeytinyağı döküp karıştırınız.
  7. Hazırladığınız sosu lazanyaların üzerine dökünüz.
  8. Lazanyaların parçalanması sorun değil.Tadı çok lezzetli oluyor
  9. Üzerine kaşar peyniri rendelerek servis yapınız
  10. AFİYET OLSUN
PESTO SOS

Fesleğen,sarımsak zeytinyağı ve 100 gr çam fıstığını blenderdan geçirerek elde edilen sosa verilen isimdir.Siz reyhanlada aynı tadı bulursunuz.

PÜF
Lazanya haşlanırken suyun içerisine bir kaç damla sıvı yağ damlatırsanız.Birbirine yapışmaz

NOT
Ben reyhan ve fesleğen karışımıyla yaptım.Benim balkonumda saksıda yetişiyor.Üzerİnede bergama tulumu rendeledim. İtalyan'lar parmesan rendeliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder