1 Eylül 2014 Pazartesi

ZEYTİNLİ PATATES TOPLARI

MALZEMELER

  • 4 adet orta boy haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı süt
  • tuz,muskat
SÜSLEMEK İÇİN;
  • 1 adet orta boy havuç rendesi
  • yeşil zeytin
YAPILIŞI
  1. Haşlanmış patatesleri ,süt ,tereyağı ve 1 çay kaşığı tuzla beraber blenderdan geçiriniz
  2. Ceviz büyüklüğünde parçaları ıslak elle yuvarlayınız
  3. Servis tabağına aldığınız topların ortasını işaret parmağınızla bastırınız
  4. İçlerine rendelenmiş havuçlardan 1 çay kaşığı yerleştirdikten sonra üzerine yeşil zeytin koyunuz
  5. Soğuk olarak servis yapınız.
  6. AFİYET OLSUN
PÜF
Haşlanmış patatesleri sıcakken çatalla ezerseniz.Blendere gerek kalmaz.Elle yoğurabilirsiniz

NOT
Sevgili Sema Timur arkadaşımın bize sunduğu lezzetli ordövleri denemelisiniz.Arkadaşımın ellerine sağlık