27 Ağustos 2014 Çarşamba

MANDALİNALI BAMYA YEMEĞİ



MALZEMELER

  • 1/2 kg bamya
  • 3 adet olmamış dalından mandalina,
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet nohut büyüklüğünde limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı biber dalçası
  • 3 adet domates rendesi
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Bamyaların baş kısımlarını keskin bir bıçakla yuvarlayarak ince tabaka alınız
  2. Temizlenmiş bamyaları yıkadıktan sonra süzgece alınız
  3. Mandalinaları yıkadıktan sonra şekildeki gibi doğrayınız
  4. Bir orta boy soğanı yemeklik doğrayınız
  5. Çelik bir tencerede yağla beraber soğanı 5 dakika kavurunuz
  6. İçerisine domates rendesi,biber salçası,bamya ve mandalinaları koyduktan sonra üzerini geçene kadar suyunu,tuzunu ve limon tuzunu ekleyiniz
  7. Ağzı kapalı harlı ateşde buharı çıkana kadar pişiriniz.Sonra kısık ateşde 15 dakika pişiriniz.
  8. Ocağı kapattıktan sonra ağzını 10 dakika açmayınız 
  9. AFİYET OLSUN
PÜF
Bamyayı bol ekşi ile pişirirseniz sünme olmaz.Tavuk eti ile çok lezzetli olur.
NOT
Antepli arkadaşım Fersan 'da bu yemeği yaptım.Evde limon kalmadığı için yazlık evinin bahçesindeki olmamış mandalinaları ekşi olarak kullandım.Arkadaşımda sade bulgur pilavı yaptı.Annesi ben ve Fersan yedik.Mandalinanın kabuklarını kullandığımız için buruk acı tad vermişti.Biz beğendik Sizde deneyebilirsiniz.