11 Ağustos 2014 Pazartesi

MISIR UNLU TAZE FASULYE KIZARTMASI





 MALZEMELER

  • 1/2 kg taze fasulye
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Taze fasulyelerin saplarını alınız.Bol suda yıkadıktan sonra düdüklü tencerede bütün olarak 5 dakika haşlayınız( 1çay bardağı su ile )
  2. Haşlanan fasulyeleri süzgece alınız
  3. Mısır ununu 1 çay kaşığı tuzla karıştırınız
  4. Ilınan ve süzülen fasulyeleri mısır ununa bulayınız
  5. Orta boy yanmaz tavada yağı eritiniz
  6. Fasulyelerden fazla unu silkeledikten sonra tavaya sıralayınız.( iki sıra )
  7. Kısık ateşde kızartınız.Diğer tarafınıda bir kapak yardımı ile çevirdikten sonra üzerine çırpılmış yumurtaları gezdiriniz.
  8. Üzerine kapak kapatıp kısık ateşde diğer tarafı kızarana kadar pişiriniz.
  9. Çok lezzetli bir yemek oluyor.Yanında buz gibi soğuk cacık çok yakışıyor
AFİYET OLSUN

PÜF
Diğer tarafını çevirdiğinizde tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı dökünüz

NOT
Yazlık komşum ÜMRAN tarif etti.Denedim çok lezzetli oldu.
Giresun yöresinin yemeği karpuzlada çok lezzetli oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder