MALZEMELER
- 300 gr dana kıyma
- 1 kahve fincanı haşlanmış pirinç ( ben akşamdan kalan pilavdan kullandım )
- 1 orta boy soğan rendesi
- 4 dal maydanoz
- Tuz,karabiber
Kızartma MALZEMESİ
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 adet çırpılmış yumurta
YAPILIŞI
- Soğan rendesi,ince kıyılmış maydanoz yaprağı, tuz ,karabiber haşlanmış pirinç ve kıymayı elle yoğurunuz.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra elinizle elip şekli veriniz
- Yağı tavada kızdırınız
- Önce una daha sonra yumurtaya buladığınız köftelerinizi kızartınız
- Sıcak yada soğuk tüketiniz
- AFİYET OLSUN
PÜF
Yumurta, yağınızı köpürtebilir.Diğer köfteleri kızartmadan yağı ılıtınız.
NOT
Ben sahilde akşam pikniği için hazırladım.Yanında yumurtalı patlıcan kızartma ve sevgili SEMA hanımın kabak yemeği vardı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder