23 Eylül 2014 Salı

HUMUS


MALZEMELER

  • 1 su bardağı dolusu kuru nohut
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı dolusu tahin
  • 3 diş sarımsak püresi
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 limon suyu
ÜZERİ İÇİN;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
YAPILIŞI
  1. Akşamdan nohutu suda ıslatınız ( 3 su bardağı su ve biraz tuzla beraber )
  2. Şişen nohutu 5 su bardağı su ve 4 eşit parçaya bölünmüş soğanla beraber yumuşayana kadar haşlayınız ( düdüklü tencerede 15 dakika )
  3. Haşlanmış nohutdan 10 adet ayırdıktan sonra geriye kalan miktarı mutfak robotuna alınız.
  4.  İçerisine tuz , tahin ,limon suyu ,sarımsak püresi ve kimyonu  alarak, beraber çekiniz.Kıvamı için içerisine nohutun haşlama suyundan 1 su bardağı ekledikten sonra tekrar robotda çekiniz
  5. Servis tabağına alınız.Üzerine ayırdığınız 10 adet nohutun kabuğunu parmaklarınızın arasında ileri geri hareketle çıkardıktan sonra üzerine süs yapınız
  6. Yağı tavada ısıtdıktan sonra içerisine kırmızı toz biberi ekleyip ocağın altını kapatınız.( biberin kararmaması için )
  7. Hazırladığınız sosu üzerine dökünüz
  8. Buz dolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapınız
  9. AFİYET OLSUN
PÜF
Damak tadınıza göre kimyon ekleyebilirsiniz.Humus çırpılmış kek malzemeleri kıvamında olması için içerisine nohut suyunu ekleyiniz.Buzdolabında bekletilen humus katılaşacaktır.
NOT
Sabah kahvaltılarında ekmeğinizin üzerine sürebilirsiniz
Ben kışın humusu yaptığım zaman , fırın kabındaki humusun üzerine pastırma dilimlerini  yerleştirdikten sonra fırının ızgarasında 5 dakika kızartıyorum.Çok lezzetli bir meze oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder