22 Eylül 2014 Pazartesi

PATLICAN ARASI / Aydın Yöresi









MALZEMELER

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 8 yemek kaşığı çökelek veya beyaz peynir
  • 2 yumurta ( bir adeti peynirle karışacak )
  • 3 tutam maydanoz
  • 1 adet taze soğan  
  • 1 çay bardağı zeytinyağı ( kızatmak için )

YAPILIŞI

  1. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra enine ikiye kesiniz
  2. Her birini ortadan bıçakla boyuna  kesiniz ( tabanına 1 cm kalana kadar )
  3. Peyniri 1 adet yumurta ile karıştırdıktan sonra içerisine maydanoz ve taze soğanı incecik kıyınız
  4. Peynirli karışımdan 1 yemek kaşığı alarak patlıcanların arasına sıkıştırınız
  5. Hazırlanan patlıcanları yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü çevirerek kızartınız
  6. Servis tabağında maydanoz yaprakları ile servis yapınız 
  7. AFİYET OLSUN
PÜF
Patlıcanların arasındaki peynir yağlı  olmaması gerekir.Zira kızartırken erirler

NOT
Yumurtaya bulanıp kızardığı için çok az yağ çekiyor.
Kumsalda tanıştığım ve arkadaş olduğum Aydınlı SEMA hanımın tarifi ,ben denedim 
.Eşim ve ben çok lezzetli bulduk.Denemenizi öneririm