20 Eylül 2014 Cumartesi

ÇİKOLATA SOSLU TEL KADAYIF MUHALLEBİSİ





 ARASINA ÇİKOLATA SOS DÖKÜLDÜKTEN SONRAKİ GÖRÜNÜMÜ
SON GÖRÜNÜMÜ
                                                 TEL KADAYIFIN KAVRULMASI
                                                   MUHALLEBİNİN  HAZIRLANMASI
MALZEMELER

  • 250 gr tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı çikolata sosu
YAPILIŞI
  1. Tel kadayıfları mutfak tahtasında incecik kıydıktan sonra tereyağında pembe renk olana kadar kavurunuz
  2. Un , şeker ve vanilyayı tencerede karıştırınız.İçerisine sütü ekledikten sonra karıştırınız      (topaklanmaması için)
  3. Ocakta karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriniz
  4. Dikdörtgen cam kabın içerisine kavrulan kadayıfların yarısını yayınız
  5. Üzerine muhallebinin yarısını dökünüz
  6. Üzerine kaşıkla çikolata sosu gezdirdikten sonra kalan muhallebiyi dökünüz
  7. En üstte kalan tel kadayıfları döktükten sonra buzdolabında 6 saat beklettikten sonra servis yapınız
  8. AFİYET OLSUN
PÜF
Kaşık ölçüsü tepeleme verilmiştir.
Muhallebi malzemelerinin kurularını tencerede iyice karıştırdıktan sonra sütü ekleyip pişiriniz

NOT
Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu.Denemenizi öneririm
.Ben hazır tüpte satılan çikolata sosu kullandım.Siz çikolatayı benmari eritip kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder