19 Eylül 2014 Cuma

TEKİRDAĞ KÖFTESİ











MALZEMELER

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay fincanı dolusu irmik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Değirmenden karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Malzemelerin hepsini karıştırıp elle 5 dakika özleşene kadar yoğurunuz
  2. Ceviz büyüklüğündeki parçaları önce yuvarladıktan sonra avuç içerisinde yatay yuvarlayarak uzatınız 
  3. Hazırladığınız köfteleri aralarına pişirme kağıdı serili boş yoğurt kaplarında derin dondurucuya kaldırabilirsiniz
  4. Fırın tepsisine kağıt seriniz.
  5. Parmak patatesleri yağ ve tuzla karıştırınız
  6. Önceden 220 derece ısıtılan fırında 15 dakika pişiriniz
  7. Sonra yanlarına köfteleri alınız 10 dakika daha pişiriniz.
  8. Sıcak servis yapınız
  9. AFİYET OLSUN 
PÜF
Yoğurulan kıymayı 30 dakika dinlendirdikten sonra köfte şekli veriniz.
Köfte irmikten ötürü serleşirse biraz su ekleyiniz
NOT
Köfteleri fırında yada ızgarada pişirirseniz sağlıklı olur
Ben fırın tepsisinde patatesler yarı pembeleşince köfteleri yanına koyuyorum.Köfteler patatesden daha kısa sürede pişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder