MALZEMELER
- 4 adet kalamar yada 250 gr halka doğranmış dondurulmuş kalamar
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un ve 1 çay kaşığı tuz
TARATOR MALZEMELERİ
- 3 adet ceviz içi
- 2 diş sarımsak
- 1 dilim ekmek içi
- 1çay kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- tuz
YAPILIŞI
- Kalamarları yumuşatmak için, bir kabın içerisinde karbonat ve şekerle köpürene kadar kalamarları elinizle yoğurun ( 20 dakika )
- Süzgeçde yıkamadan süzünüz .Yıkarsanız kalamar tekrar sertleşir
- Kalamarları sütün içerisinde 3 saat bekletiniz ( buzdolabında bekletiniz )
- Kalamarları süzdükten sonra un ve tuz karışımına bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartınız
- Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alınız
- Tarator için; Havanda ,ceviz içi sarımsak ve ekmek içini dövünüz ( rondo da kullanabilirsiniz )
- İçerisine sirke ,yoğurt ve tuz katıp taratorunuzu hazırlayınız
- Hemen kalamarlar sıcakken yanında taratorla servis yapınız
PÜF
Kalamarları yumuşatmadan kızartmayınız.Kızartma yağınız çok kızgın olursa kalamarlar çıtır çıtır olurlar
NOT
Ben balık yerine kalamarı her zaman tercih ederim.Ben grousmarketten 1 kg dondurulmuş alıyorum.Daha ekonomik oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder