17 Eylül 2014 Çarşamba

KALAMAR TAVA



MALZEMELER

  • 4 adet kalamar yada 250 gr halka doğranmış dondurulmuş kalamar
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un ve 1 çay kaşığı tuz
TARATOR MALZEMELERİ
  •  3 adet ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dilim ekmek içi
  • 1çay kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • tuz
YAPILIŞI
  1.  Kalamarları yumuşatmak için, bir kabın içerisinde karbonat ve şekerle köpürene kadar kalamarları elinizle yoğurun ( 20 dakika )
  2. Süzgeçde yıkamadan süzünüz .Yıkarsanız kalamar tekrar sertleşir 
  3. Kalamarları sütün içerisinde 3 saat bekletiniz ( buzdolabında bekletiniz )
  4. Kalamarları süzdükten sonra un ve tuz karışımına bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartınız
  5. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alınız
  6. Tarator için; Havanda ,ceviz içi sarımsak ve ekmek içini dövünüz ( rondo da kullanabilirsiniz )
  7. İçerisine sirke ,yoğurt ve tuz katıp taratorunuzu hazırlayınız
  8. Hemen kalamarlar sıcakken yanında taratorla servis yapınız
PÜF
Kalamarları yumuşatmadan kızartmayınız.Kızartma yağınız çok kızgın olursa kalamarlar çıtır çıtır olurlar
NOT
Ben balık yerine kalamarı her zaman tercih ederim.Ben grousmarketten 1 kg dondurulmuş alıyorum.Daha ekonomik oluyor.