16 Eylül 2014 Salı

BÜRYAN KEBABI


MALZEMELER

  • 1 kg tandırlık oğlak eti
  • 3 su bardağı pilavlık pirinç
  • 100 gr tereyağı
  • 2 adet kırmızı biber ( kapya )
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • tuz, karabiber
YAPILIŞI
  1. Oğlak etini 3 su bardağı su koyduğunuz düdüklü tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ile 30 dakika pişiriniz
  2. Pilav tenceresinde yağla beraber yemeklik doğradığınız soğanı kavurunuz
  3. İçerisine çekirdekleri çıkarılıp halka şeklinde doğradığınız biberleri alınız
  4. Yıkanıp süzülmüş pirinçleri fırın tepsisine alınız üzerine kavrulan soğan ve biberleri ekledikten sonra üzerine oğlak etini ve 3 su bardağı sıcak suyunu ekleyiniz  ( oğlak suyu ve içme suyu beraber )
  5. Önceden 220 derece de ısıtılan fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişiriniz
  6. AFİYET OLSUN
PÜF
Et önceden pişirilirse pilavınız lapa olmaz

NOT
Bu lezzetli yemek Anadoluda düğünlerde yapılıyor. Kuzu eti veya tavuk etiylede yapılıyor.Oğlak eti az yağlı olduğu için benim kullandığım yağ yeterli oldu.Siz yağı etinize göre ayarlayınız.Sevgilerimle