HAMUR MALZEMESİ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı dolusu un
- 1 adet yumurta
İÇ MALZEMESİ
- 1 su bardağı dolusu çatalla ezilmiş beyaz peynir
YAPILIŞI
- Geniş bir kap içerisinde ılık süt ve mayayı elle eziniz.
- İçerisine yumurta akını şeker tuz ve yağı ekleyiniz
- Unu ele yapışmayan hamur elde edene kadar ekleyiniz
- Ağzını kapatıp mayalanması için 30 dakika bekletiniz
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalardan bezeler yapınız
- Her birini elle yuvarlak açtıktan sonra dörde kesiniz.Her bir üçgen hamurun geniş tarafından bir parmak içerisinde bıçakla 3 adet çizikler kesiniz ( şekildeki gibi)
- Geniş tarafına bir tatlı kaşığı peynir koyduktan sonra yuvarlayınız.Uçlarını içeriye ay şekli vererek şekillendiriniz
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürünüz.
- Fırına yerleştirdikten sonra fırınının derecesini 180 dereceye ayarlayınız.20-25 dakika sonra ( üzeri kızarana kadar ) fırından alınız
- Sevdiklerinizle beraber .AFİYET OLSUN
PÜF
Çabuk mayalanmasını istiyorsanız fırında 50 derecede 15 dakika bekletebilirsiniz
NOT
Bu ölçüde 2 fırın tepsisi poğaça hazırlanıyor.Yarısını ben simit tadında poğaçalar hazırladım Hamurunuzu başka gün kullanmak için buzdolabında 3 gün bekletebilirsiniz.Ben pizza için tepsiye açtım .Ağzını streçledikten sonra derin dondurucuda 1 ay beklettim.Sonra bir gece önce dışarıda beklettim.İç malzemelerini yerleştirdikten sonra pişirdim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder