21 Ekim 2014 Salı

TAVUK KOKOREÇ





MALZEMELER

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet kırmızı ( kapya ) biber
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 3 dal yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz, karabiber
YAPILIŞI
  1. Tavuk etini kuşbaşı şeklinden biraz küçük doğrayınız
  2. Yanmaz tava içerisinde etleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyiniz.
  3. Domateslerin çekirdeklerini çıkarınız.
  4. Biberleri,yeşil soğanı ve domatesleri küp şeklinde doğrayınız
  5. Suyu çekilip kızaran etlerin içerisine sebzeleri karabiberi ve tuzunu bırakınız.
  6. Karıştırarak pişirmeye 5 dakika devam ettikten sonra altını kapatınız
  7. İçerisine baharatları katıp karıştırınız
  8. Dürüm veya ekmek arasında servis yapınız
  9. AFİYET OLSUN
PÜF
Tavuk etlerini pişirirken ağzı kapalı olarak kısık ateşde 20 dakika pişiriniz.Sonra kapağını açıp kızarana kadar pişirirseniz lezzeti artar
NOT
Yazın akşam üzeri denize giderken yapardım.Yanında ayranla çok lezzetli oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder