16 Ekim 2014 Perşembe

ÜÇ RENKLİ PUDİNG /




MALZEMELER
İRMİKLİ PUDİNG MALZEMELERİ

  • 1 Litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
HAVUÇ PELTESİNİN MALZEMELERİ
  • 1 /2 kg havuç
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Süslemek için böğürtlen
YAPILIŞI
  1. Çelik bir tencede sütü kaynatınız
  2. Havuçları kazıyıp yıkayınız küçük halkalar halinde doğradıktan sonra 4 su bardağı su ile 10 dakika pişiriniz
  3. Kaynayan sütün içerisine karıştırarak önce şekeri sonra irmiği ekleyiniz
  4. Karıştırarak 10 dakika pişiriniz
  5. Pudingin yarısından fazlasını ayırdıktan sonra sıcakken içerisine kakao ekleyerek karıştırınız
  6. Sade olanının içerisinede vanilyayı ekleyip karıştırınız
  7. Dikdörtgen borcamı ıslatınız.İçerisine sade pudingi onun üzerinede kakaolu pudingi ekleyiniz
  8. Pişen havuçları süzüp blenderdan geçiriniz.Tencere içerisine aldığınız püre havuçları ve haşlanırken kalan suyunu ( 3 su bardağı)  ve şekeri ekleyerek kaynatınız.
  9. İçerisine 2 yemek kaşığı nişastayı 1 su bardağı suyla açtıktan sonra karıştırarak ekleyiniz.
  10. Beş dakika sonra ocağın altını kapatınız
  11. Kakaolu pudingin üzerine sıcakken yavaşca dökünüz
  12. Tatlınız ılınınca  buzdolabında üç saat beklettikten sonra servise hazırdır.
  13. Serviste dilimlerin üzerini böğürtlen veya vişne ile süsleyebilirsiniz.Ekşi tad bu tatlıya yakışıyor
  14. Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Kaşık ölçüsü silme verilmiştir.Puding piştikten sonra boza kıvamında olmalı.Zira dinlenirken katılaşacaktır