MALZEMELER
İRMİKLİ PUDİNG MALZEMELERİ
- 1 Litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
HAVUÇ PELTESİNİN MALZEMELERİ
- 1 /2 kg havuç
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Süslemek için böğürtlen
YAPILIŞI
- Çelik bir tencede sütü kaynatınız
- Havuçları kazıyıp yıkayınız küçük halkalar halinde doğradıktan sonra 4 su bardağı su ile 10 dakika pişiriniz
- Kaynayan sütün içerisine karıştırarak önce şekeri sonra irmiği ekleyiniz
- Karıştırarak 10 dakika pişiriniz
- Pudingin yarısından fazlasını ayırdıktan sonra sıcakken içerisine kakao ekleyerek karıştırınız
- Sade olanının içerisinede vanilyayı ekleyip karıştırınız
- Dikdörtgen borcamı ıslatınız.İçerisine sade pudingi onun üzerinede kakaolu pudingi ekleyiniz
- Pişen havuçları süzüp blenderdan geçiriniz.Tencere içerisine aldığınız püre havuçları ve haşlanırken kalan suyunu ( 3 su bardağı) ve şekeri ekleyerek kaynatınız.
- İçerisine 2 yemek kaşığı nişastayı 1 su bardağı suyla açtıktan sonra karıştırarak ekleyiniz.
- Beş dakika sonra ocağın altını kapatınız
- Kakaolu pudingin üzerine sıcakken yavaşca dökünüz
- Tatlınız ılınınca buzdolabında üç saat beklettikten sonra servise hazırdır.
- Serviste dilimlerin üzerini böğürtlen veya vişne ile süsleyebilirsiniz.Ekşi tad bu tatlıya yakışıyor
- Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Kaşık ölçüsü silme verilmiştir.Puding piştikten sonra boza kıvamında olmalı.Zira dinlenirken katılaşacaktır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder