MALZEMELER
Hamur malzemeleri
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 3 veya 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase beyaz peynir+ kaşar peynir karışımı
Dış malzemeleri
- 1 çorba kaşığı pekmez
- 1 kahve fincanı su
- 3 yemek kaşığı susam
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığındaki sütün içerisinde mayayı ve şekeri karıştırınız.İçerisine sıvı yağ, tuzu ve unu ekleyiniz. Ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurunuz
- Hamuru mayalamak için üzerini kapatınız.( 1 saat )
- Beyaz peyniri ve kaşar rendesini çatalla ezerek karıştırınız
- Mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparınız
- Elinizle yuvarlak açtıktan sonra içerisine peynir karışımını alınız.Ortada birleştiriniz
- Pekmez ve suyu bir kasede karıştırınız
- Hazırladığınız poğaçaları önce pekmezli su karışımına sonra susama bulayınız.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine diziniz
- Önceden 200 derece ısıtılan fırında üzerileri kızarana kadar pişiriniz.
- Sıcak olarak kahvaltıda servis yapınız
PÜF
Mayalanacak ortam ılık olmalıdır.Eğer acele olsun istiyorsanız.Fırında 50 derecede 20 dakikada hamuru bekletirseniz mayası gelir
NOT
Hazırladığım hamurdan bir tepsi poğaçalar yaptım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder