14 Ekim 2014 Salı

SİMİT TADINDA POĞAÇALAR








MALZEMELER

Hamur malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 3 veya 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase beyaz peynir+ kaşar peynir karışımı
Dış malzemeleri
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • 1 kahve fincanı su
  • 3 yemek kaşığı susam
YAPILIŞI
  1. Oda sıcaklığındaki sütün içerisinde mayayı ve şekeri  karıştırınız.İçerisine sıvı yağ, tuzu ve unu ekleyiniz. Ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurunuz
  2. Hamuru mayalamak için üzerini kapatınız.( 1 saat )
  3. Beyaz peyniri ve kaşar rendesini çatalla ezerek karıştırınız
  4. Mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparınız
  5. Elinizle yuvarlak açtıktan sonra içerisine peynir karışımını alınız.Ortada birleştiriniz 
  6. Pekmez ve suyu bir kasede karıştırınız
  7. Hazırladığınız poğaçaları önce pekmezli su karışımına sonra susama bulayınız.
  8. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine diziniz
  9. Önceden 200 derece ısıtılan fırında üzerileri kızarana kadar pişiriniz.
  10. Sıcak olarak kahvaltıda servis yapınız
PÜF
Mayalanacak ortam ılık olmalıdır.Eğer acele olsun istiyorsanız.Fırında 50 derecede 20 dakikada hamuru bekletirseniz mayası gelir

NOT
Hazırladığım hamurdan bir tepsi  poğaçalar yaptım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder