28 Ekim 2014 Salı

TC.CUMHURİYET BAYRAMI PUDİNGİ / nar meyveli puding

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ için puding yaptım.Üç renkten oluşuyor.Kakaolu kısmı KARANLIK dönemi ,vanilyalı kısmı AYDINLIK dönemi ( ATATÜRK ' ün cumhuriyeti ilan etmesi) kırmızı soslu ve nar taneli kısmı TC vatandaşları ile al renkli bayrağımızı simgeliyor.Sevgili takipçiler;
 CUMHURİYETİMİZİN 91. YILI KUTLU OLSUN






YAPILIŞI

İrmik ve şekeri tencerede kuru olarak karıştırınız

 Bir litre sütü içerisine aldıktan sonra orta harlı ateşde karıştırarak pişiriniz ( katılaşıp bir taşım kaynatınız )
 Pişen pudingin yarısından biraz az olarak ayırdığınızı ıslanmış borcama dökünüz.İçerisine 2 yemek kaşığı kakao katıp karıştırınız.Üzerini spatul ile düzeltiniz.
 Diğer yarıdan fazla olanının içerisine vanilya ekleyip karıştırdıktan sonra kakaolu pudingin üzerine döküp yayınız


 Bir paket orman meyveli toz sosu üzerindeki tarife göre pişiriniz.( yaz ayında çilek püresi kullanarak sos hazırlayabilirsiniz)
 Vanilyalı pudingin üzerine sosu dökünüz
 Narı yanlamasına ortadan kestikten sonra şekildeki gibi tahta kaşıkla tersinden vurduğunuzda nar tanelerini 5 dakikada avucunuza ve geniş tabağa dökülecektir.
 Hazırladığınız nar tanelerini sosun üzerine elinizle yayınız
Pişirme kağıdına ay ve yıldız çizdikten sonra ince makasla kesiniz.Narların üzerine yerleştiriniz

Hindistan cevizini açıklıklara kaşıkla döktükten sonra yavaş şekilde kağıdı kaldırınız
Pudingimiz hazırlandı.Buzdolabında 5 saat beklettikten sonra servis yapınız.
Cumhuriyet Bayramı Konuklarınıza ikram ediniz.AFİYET OLSUN


MALZEMELER

  • 9 yemek kaşığı irmik ( tepeleme )
  • 9 yemek kaşığı toz şeker ( tepeleme)
  • 1 Litre günlük süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket orman meyveli  sos ( toz )
  • 10 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 2 adet nar meyvesi taneleri
PÜF
Puding piştikten sonra bekletilirse hemen katılaşır.Karışımları çabuk hazırlamalısınız.Eğer katılaşırsa sıcak sütle açabilirsiniz.