Sevgili takipçilerim.Kışın salatalarda kullandığımız mor lahanayı ( kırmızı lahana ) önceden hazırlarsanız, salata yaparken kolaylığını ve lezzetini farkedeceksiniz.
Ben pazardan aldığım mor lahanayı yıkadıktan sonra önce dış kabuklarını atıyorum.Önce ortadan ikiye sonra her parçayı üçe bölüyorum.Kavanozun içerisine yerleştirdikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 çay bardağı üzüm sirkesini ve bir limon sıkıyorum.Kavanozun ağzını kapattıktan sonra buzdolabında 2-3 gün arada sırada çalkalayarak bekletiyorum.Kullanacağım zaman bir parçasını alıyorum.Bıçakla incecik kıydıktan sonra kıvırcık,turp ve havuç salatalarının yanında kullanıyorum.Kolaylığını farkedeceksiniz.
NOT:
Bu şekilde hazırlanan lahana yumuşuyor.Aynı zamanda sos içerisine işlediğinden güzel bir lezzet veriyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder