5 Kasım 2014 Çarşamba

KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ












Hazırlama süresi 15 dakika : Pişirme süresi 20 dakika

MALZEMELER

  • 1 /2 dondurulmuş bezelye
  • 250 gr kıyma 
  • 3 yk zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı domates sosu ( yazın kavanozlara hazırladığım domates ve kırmızı biber sosu)
  • 1 yk biber salçası
  • Karabiber ,tuz
  • 1 yk galeta unu
  • 1 yk un
YAPILIŞI
  1. Derin dondurucudan çıkarılan bezelyeyi ,süzgeçe alıp üzerinden sıcak su geçiriniz.
  2. Soğanı yemeklik doğrayınız.Tencerede yağla beraber kavurunuz.
  3. Biber salçası ve domates sosunu ekledikten sonra bezelyeyi de tencereye alınız.
  4. Üzerini geçene kadar su , tuz ve karabiberini ekleyip  buharı çıkana kadar harlı daha sonra kısık ateşde 10 dakika pişiriniz.
  5. Siz bu arada köfteyi hazırlayınız.Kıyma tuz ,karabiber ve galeta ununu bir kapta yoğurunuz.
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak parmak köfte şekli veriniz.Köfteleri düz bir tabakta un içerisinde yuvarlayınız.
  7. On dakika pişirilen bezelyelerin içerisine yavaşca köfteleri bırakınız.On dakika kısık ateşde pişirildikten sonra ocağın altını kapatınız.
  8. AFİYET OLSUN
PÜF
Pişirme süresi çelik tencere için verilmiştir.Baharatların ölçüsünü damak tadınıza göre ayarlayınız.
NOT
Çalışırken çok sık yaptığım yemektir.Bezelyeler önceden ayıklandığı için zamandan kazanılıyor.Ben bazen hazır inegöl köfte veya piliç bagetlede yapıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder