4 Kasım 2014 Salı

KIYMALI KARNABAHAR








 MALZEMELER

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 3 adet domates
  • 1 kase çiğ kıyma ( 100 gr )
  • 5 adet sivri biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • karabiber ,tuz

YAPILIŞI

  1. Karnabaharı yıkayıp suyunu süzdükten sonra yaprak şeklinde parçalayınız
  2. Soğanları yemeklik doğradıktan sonra tencerede yağla beraber pembeleşene kadar kavurunuz.
  3. İçerisine kıymayı ekleyip kıyma ve 2 adet sivri biberi de doğrayıp pişiriniz.
  4. İçerisine salçayı , karabiber ve tuzunu da ekledikten sonra bir tabağa alınız
  5.  Aynı tencerenin içerisine karnabahar yapraklarını sıralayınız.
  6. Üzerine kıymalı sosu dökünüz.Domates ve sivri biberle üzerini süsleyiniz.
  7. Domates sosunu ve bir çay bardağı suyuda ekleyiniz
  8. Önce harlı, buharı çıktıktan sonra kısık ateşde 15 dakika pişiriniz.
  9. AFİYET OLSUN
PÜF
Karnabaharın kararmaması için işlemlerinizi çabuklaştırınız.Veya üzerine 1-2 damla limon sıkınız.
Pişirme süresi çelik tencere için verilmiştir.Pişme süresince tencerenin ağzını açmayınız.Eğer ağzını açarsanız her açış için 5 dakika eklemelisiniz.

NOT
Ben karnabaharı çok severim.Mide ve bağırsakları tedavi edici özelliği bulunduğunu, İbrahim Saraçoğlu bir TV proğramında belirtmişti
İçerisinde bol potasyum ve C vitamini bulunuyor.Kış aylarında hastalıklardan korunmak için tüketilmelidir.