MALZEMELER
- 1 adet orta boy karnabahar
- 3 adet domates
- 1 kase çiğ kıyma ( 100 gr )
- 5 adet sivri biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı domates püresi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- karabiber ,tuz
- Karnabaharı yıkayıp suyunu süzdükten sonra yaprak şeklinde parçalayınız
- Soğanları yemeklik doğradıktan sonra tencerede yağla beraber pembeleşene kadar kavurunuz.
- İçerisine kıymayı ekleyip kıyma ve 2 adet sivri biberi de doğrayıp pişiriniz.
- İçerisine salçayı , karabiber ve tuzunu da ekledikten sonra bir tabağa alınız
- Aynı tencerenin içerisine karnabahar yapraklarını sıralayınız.
- Üzerine kıymalı sosu dökünüz.Domates ve sivri biberle üzerini süsleyiniz.
- Domates sosunu ve bir çay bardağı suyuda ekleyiniz
- Önce harlı, buharı çıktıktan sonra kısık ateşde 15 dakika pişiriniz.
- AFİYET OLSUN
PÜF
Karnabaharın kararmaması için işlemlerinizi çabuklaştırınız.Veya üzerine 1-2 damla limon sıkınız.
Pişirme süresi çelik tencere için verilmiştir.Pişme süresince tencerenin ağzını açmayınız.Eğer ağzını açarsanız her açış için 5 dakika eklemelisiniz.
Pişirme süresi çelik tencere için verilmiştir.Pişme süresince tencerenin ağzını açmayınız.Eğer ağzını açarsanız her açış için 5 dakika eklemelisiniz.
NOT
Ben karnabaharı çok severim.Mide ve bağırsakları tedavi edici özelliği bulunduğunu, İbrahim Saraçoğlu bir TV proğramında belirtmişti
İçerisinde bol potasyum ve C vitamini bulunuyor.Kış aylarında hastalıklardan korunmak için tüketilmelidir.
İçerisinde bol potasyum ve C vitamini bulunuyor.Kış aylarında hastalıklardan korunmak için tüketilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder